runforyrlife

Den skulpterade kroppen

Kategori: Litteratur

 
Igår var jag ner i källaren och rotade bland min gamla kurslitteratur. Hittade denna som vi hade i en kurs som hette "Kroppens tid".
Minns att det var bland den mest intressanta boken på hela utbildningen och nu tänkte jag läsa den igen.
 
Den skulpterade och hårda kroppen är en produkt av den samtida gymkulturen. Thomas Johansson tar oss med på en resa in i denna för många okända värld. Vi får möta den manliga och den kvinnliga bodybuildern, aerobicfanatikern, den anorektiska träningsnarkomanen, den megarektiske bodybuildern, den vanliga motionären och många fler av gymets "invånare".

Men detta är inte enbart en studie av gymet, utan också en inträngande analys av konstruktionen av könsidentiteter i dagens Sverige och av den specifika estetik som kultiveras i den samtida kroppskulturen.
 
 

Socker

Kategori: Allmänt

Det har gått 20 dagar av min utmaning 30 dagar utan socker, alkohol och shopping. Har gått fin fint och jag har inte haft några problem med att avstå något av de. Igår morse när jag skulle äta frukost så fanns inget pålägg hemma så jag tog marmelad(!) Och idag fick jag svaret på varför jag ska skippa sockret... Världens huvudvärk som sitter som berget. Dessutom är det lågtryck och det mår jag inte heller bra av.
 
När man har migrän så gäller det att hitta de utlösande effekterna, socker är en stor sådan tydligen för mig. Tycker att det är så tråkigt att man ska bli begränsad i livet. Skulle vara så gott att äta söndagsfrukost med rostade mackor med ost och marmelad. Men det går inte, ost är en annan fälla.
 
Läxan av detta blir att fortsätta med att äta "rena" produkter. Mycket frukt och grönt och dessutom har jag dragit ner på kaffet rejält. En kopp om dagen får räcka. Jag fortsätter att fylla på listan av vad som får mig att må bra och plockar bort allt skräp...
 
 
 

let the music play!

Kategori: Musik

 
 
Musik är bland det bästa jag vet här i livet! Idag när jag stod på crosstrainern så kom det plötsligt en låt som passade så jäkla bra precis då och jag kunde inget annat än le. Så där stod jag och fånlog och körde järnet!
Här är en liten lista som jag brukar ha när målet är 1h.
 
 
 

Energi!

Kategori: träning

Massa energi idag på dagens träning. Kändes verkligen härligt. Nu är det lite sämre med energi, kanske får bli en tupplur i soffan nån timme.

Såhär såg dagens pass ut:

PW till gymmet 3,93 km/45min
Axlar, bål och Stabilitetsövningar för knäna.
1mil på crosstrainern. (Gick väldigt fort då det va herrarnas stafett på tvn samtidigt!)
PW hem 3,93 km/ 50min

Fredag no2

Kategori: Allmänt

 
Att träna på fredagskvällarna är mitt absoluta favoritpass. Minimalt med folk och mycket extra energi i form av all irritation från veckan. Så skönt att bara ta ut sig och fylla på med ny energi inför helgen. Fredagsbastu är ju inte heller helt fel. Igår kväll hade jag tillslut hela gymmet för mig själv. Så då passade jag på att testa TRX. Körde plankan 45s x3. Var lite meck att krångla in fötterna i banden.
 
I onsdags kände jag av mitt knä när jag gick till jobbet. Så nu har det blivit två dagars vila och igår kväll var planen 60min crosstrainer. Efter det blev det cirkelträning.

30 dagar

Kategori: Allmänt

Igår startade jag en utmaning. 30 dagar utan socker, alkohol och shopping!
 
Hade ju planer på att göra en kick-start nu i januari men med den höst jag haft och hur slut jag känts i kroppen så kändes det inte som rätt val. Dessutom har jag inte det bästa jobbet för en sådan utmaning heller. Mycket baciller i omlopp. Därför kör jag en egensnikrad liten utmaning som jag tror passar mig bättre. Öva på karaktären som tydligen tagit semester ;)
 
28 dagar kvar! Heja!
 
 
 

Game on!

Kategori: löpning

Planen idag var ett löppass på löpbandet. Jag och löpbandet är verkligen inte kompisar. Tycker att det är så fruktansvärt långtråkigt. När jag tror att jag sprungit minst 1mil så har jag likt förbannat bara sprungit max 2km. Men jag inbillar mig att det är bra för psyket att stå och nöta löpband.
Blev först 5km löpning innan jag körde 3 maxintervaller. Sen var jag slut och lycklig. Så mycket energi man får av att ta ut sig. Låter ju helkonstigt men så är det!
 
Märks att det avlagts några nyårslöften. Alla konditionsmaskiner var upptagna. Får se hur det ser ut om några veckor =)

Kettlebells & Squats

Kategori: träning

Ikväll var jag äntligen tillbaka på gymmet. Tycker alltid att det är så drygt att vara på gymmet såhär veckorna efter nyår. För mycket folk för min smak. Så jag tänkte att det inte skulle vara alltför många där en fredagskväll. Värmde upp med lite stabiliseringsövningar för knäna innan det var dags för lite rygg, squats och sen fortsatte jag med några kettlebellsövningar. Fy sjutton va effektivt det är och framför allt jobbigt! Blir alltid helt slut så det nästan snurrar till i huvudet. Billig fylla en fredagskväll ;)
Avslutade med 20min lätt löpning för att varva ner lite.
 
Ett helt perfekt fredagspass och det var så himla skönt att vara tillbaka på gymmet!
 


Dagens inspiration...

Kategori: Allmänt

 
 
 
 

Då var vi igång!

Kategori: Allmänt

1 januari 2013 och jag drog igång det nya året med lite löpning och magstyrka när jag kom hem. Gymmet hade tydligen tagit nyårsdagsledigt. Efter några dagars mildväder var cykelbanorna fria från is så det var ingen isdans denna gång. I förrgår när jag sprang fick man verkligen koncentrera sig på vart man satte fötterna. 
Lite synd är det iallafall att snön försvunnit. Jag gillar verkligen att springa när det är snö och kallt. Men allt som inte innefattar löpband är bra ;)